Menu Close

Waarom ben ik afgewezen?

Geplaatst op 03 april 19 • 3 min.leestijd

Yeaz! helpt de ambities van kleine ondernemers waar te maken. Graag zouden we alle ondernemers helpen maar in sommige gevallen moeten we helaas ‘nee’ zeggen. Hoe en waarom we deze keuzes maken? Dat leggen we graag uit in deze blog.

Yeaz! hoort bij het Zweedse SVEA Ekonomi. SVEA is een bekende naam in de Scandinavische financiële sector. Sinds 1981 levert SVEA financiële diensten als sparen en zakelijk financieren aan Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland en een heel groot deel van de rest van Europa.

We zijn trots dat Yeaz! onderdeel is van zo'n grote financiële, Scandinavische familie. Vanuit ons moederbedrijf uit Zweden zijn we opgevoed met een goed stel normen en waarden. Deze komen terug in duidelijke richtlijnen waar Yeaz! zich aan houdt. Denk aan richtlijnen voor de hoogte van de leningen die we verstrekken en aan wie we wel en niet kunnen lenen.

U moet bijvoorbeeld wel echt een BV met één persoon als eigenaar zijn of een eenmanszaak. Ook moet u minstens één jaar bestaan. We hopen in de toekomst ook andere soorten ondernemingen te kunnen helpen zoals een V.O.F, een maatschap of een BV met holding. Op dit moment zijn we nog niet zo ver.

Wij halen uw financiële gegevens op bij de Kamer van Koophandel. Het is dus belangrijk dat u altijd netjes en op tijd de verplichte stukken bij hen indient. Daarnaast maken wij gebruik van een aantal andere algemene databronnen die ons informatie geven over de Nederlandse ondernemingsmarkt. Al deze gegevens gaan onze rekenmodule in, die vervolgens met een leenvoorstel komt.

In sommige gevallen is het leenbedrag dat wij u willen uitkeren lager dan u heeft aangegeven. Dit doen we omdat we u alleen een bedrag willen uitkeren waarvan we zeker weten dat u het financieel kan dragen. Dit is gebaseerd op uw huidige situatie en kan dus ook met de tijd veranderen.

We willen u namelijk helpen met uw groeiambities en niet de problemen in werken. Een ‘nee’ geven op een leenaanvraag vinden we niet leuk maar doen we wel met de beste bedoelingen. U bent nog steeds een goede ondernemer maar soms is het gewoon niet verstandig om een lening aan te vragen. Wij zijn hierin heel streng omdat we nog erg nieuw zijn op de Nederlandse markt. Neem het ons niet kwalijk, we moeten nog wat ervaring opdoen zodat we leren wie we verantwoord geld kunnen uitlenen.

We werken er hard aan om in de toekomst ondernemers van alle soorten en maten te helpen. Ook wij moeten ons nog meer ontwikkelen en het kan dus zo zijn dat u op dit moment niet in aanmerking komt voor een lening bij Yeaz!. We doen er alles aan om u op een later moment beter van dienst te kunnen zijn, als we beide weer een beetje verder ontwikkeld zijn.

Eenvoudig zakelijk lenen tot € 50.000

Geld Aanvragen