Menu Close

Over de lening

Vindt hier alle antwoorden over de rente, het aflossen van de lening of BKR-noteringen (waar we overigens niet aan doen).

Krijg ik een BKR notering?

Je hoeft je bij Yeaz! geen zorgen te maken over een BKR-notering. Je aanvraag wordt niet geregistreerd. Zo merkt niemand iets van jouw aanvraag en zit je na een aanvraag helemaal nergens aan vast. Als wij je een lening verstrekken wordt deze dus niet geregistreerd bij het BKR, daar komt het op neer.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kunt lenen hangt af van jouw persoonlijke situatie. Als je een besloten vennootschap (B.V.) hebt kun je bij Yeaz! € 1.000 tot € 50.000 lenen. Heb je een eenmanszaak, dan zeggen wij Yeaz! tot een bedrag van € 25.000.

Wat is mijn aflossingsverplichting?

Bij Yeaz! bepaal je zelf óf en wanneer je terugbetaalt. Zolang je elke maand de rente betaalt hoef je bij Yeaz! niets af te lossen. Geen aflossingsverplichting dus.

Hoeveel kost een zakelijke lening?

De maandelijkse rente (al vanaf 1,5%) bepalen wij op basis van uw risicoprofiel. Géén toetsingskosten, afsluitprovisie of andere verrassingen. Gewoon de rente die we samen hebben afgesproken.

Welke rente wordt er berekend?

Op basis van jouw risicoprofiel bepalen wij de maandelijkse rente. Deze kan variëren van 1,5% tot 2,38%.

Voorbeeld geleend bedrag Min. nominale Maandrente en termijn in € Max. nominale Maandrente en termijn in €
Bandbreedte tarief 1,50% 2,38%
€8.500 €127,50 €202,30

Onder voorbehoud van wijzigingen tarieven. Het tarief is gebaseerd op onze Risk Based Pricing methode per 1-9-2020.

*Effectieve jaarrente = Jaarkostenpercentage (JKP). Deze varieert tussen de 19,5% en 32,5%. Het JKP is het bedrag dat je als vergoeding betaalt aan de YEAZ! (dus niet de aflossing van het krediet). Als de kredietverstrekker naast de rente, geen andere kosten berekent, is het jaarlijks kostenpercentage gelijk aan de rente.

Waarom betaal ik de tweede maand meer rente?

Wij berekenen de rente per dag dat je het geld in gebruik hebt. Als je bijvoorbeeld halverwege de maand klant bent geworden, dan berekenen wij de eerste maand alleen rente over een halve maand. Het kan daarom zo zijn dat de tweede incasso hoger is, omdat je het geld dan een hele maand in gebruik hebt en wij de rente over de volledige maand berekenen.

Waarom betaal ik de ene maand meer rente dan de andere?

Bij Yeaz! berekenen we de rente per dag dat je het geld in gebruik hebt. Afhankelijk van het aantal dagen in de maand, betaal je de ene maand iets minder en de andere maand iets meer rente. Gemiddeld betaal je precies de overeengekomen maandrente.

Hoe kan ik terugbetalen?

Je lening terugbetalen kan heel eenvoudig en altijd boetevrij! Log in op My Yeaz en klik op 'afbetalen'. Wil je de lening opheffen? Klik dan op 'instellingen' en kies voor de optie 'Lening opzeggen'.

Hoe krijg ik toegang tot mijn krediet?

We maken het volledige bedrag meteen naar je over. Dan staat het de volgende werkdag op je rekening en kun je er mee aan de slag!

Hoe berekent Yeaz! de rente?

De rente berekenen we natuurlijk alleen over het openstaande bedag. Heb je al een deel afgelost? Dan betaal je alleen de rente over het resterende bedrag.

Het kan zijn dat je de eerste maand iets minder rente betaalt. Dit komt omdat je alleen rente betaalt over de dagen dat je het geld geleend hebt. Heeft een maand 29 dagen, dan betaal je ook maar over 29 dagen rente.