Menu Close

Over de lening

Vindt hier alle antwoorden over de rente, het aflossen van de lening of BKR-noteringen (waar we overigens niet aan doen).

Krijg ik een BKR notering?

U hoeft zich bij Yeaz! geen zorgen te maken over een BKR notering. Uw aanvraag wordt niet geregistreerd. Zo merkt niemand iets van uw aanvraag en u zit na een aanvraag helemaal nergens aan vast. Als wij u een lening verstrekken wordt deze dus niet geregistreerd bij de BKR, daar komt het op neer.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u een besloten vennootschap (BV) heeft kunt u bij Yeaz! € 1.000 tot € 50.000 lenen. Heeft u een eenmanszaak, dan zeggen wij Yeaz! tot een bedrag van € 25.000.

Wat is mijn aflossingsverplichting?

Bij Yeaz! bepaalt u zelf óf en wanneer u terugbetaalt. Zolang u elke maand de rente betaalt hoeft u bij Yeaz! niets af te lossen. Geen aflossingsverplichting dus.

Hoeveel kost een zakelijke lening?

De maandelijkse rente (al vanaf 1,5%) bepalen wij op basis van uw risicoprofiel. Géén toetsingskosten, afsluitprovisie of andere verrassingen. Gewoon de rente die we samen hebben afgesproken.

Welke rente wordt er berekend?

Op basis van uw risicoprofiel bepalen wij de maandelijkse rente. Deze kan variëren van 1,5% tot 2,38%.

Voorbeeld geleend bedrag Min. nominale Maandrente en termijn in € Max. nominale Maandrente en termijn in €
Bandbreedte tarief 1,50% 2,38%
€8.500 €127,50 €202,30

Onder voorbehoud van wijzigingen tarieven. Het tarief is gebaseerd op onze Risk Based Pricing methode per 1-9-2020.

*Effectieve jaarrente = Jaarkostenpercentage (JKP). Deze varieert tussen de 19,5% en 32,5%. Het JKP is het bedrag dat je als vergoeding betaalt aan de YEAZ! (dus niet de aflossing van het krediet). Als de kredietverstrekker naast de rente, geen andere kosten berekent, is het jaarlijks kostenpercentage gelijk aan de rente.

Waarom betaal ik de tweede maand meer rente?

Wij berekenen de rente per dag dat u het geld in gebruik heeft. Als u bijvoorbeeld halverwege de maand klant bent geworden, dan berekenen wij de eerste maand alleen rente over een halve maand. Het kan daarom zo zijn dat de tweede incasso hoger is, omdat u het geld dan een hele maand in gebruik heeft en wij de rente over de volledige maand berekenen.

Waarom betaal ik de ene maand meer rente dan de andere?

Bij Yeaz! berekenen we de rente per dag dat u het geld in gebruik heeft. Afhankelijk van het aantal dagen in de maand, betaalt u de ene maand iets minder en de andere maand iets meer rente. Gemiddeld betaalt u precies de overeengekomen maandrente.

Hoe kan ik terugbetalen?

Uw lening terugbetalen kan heel eenvoudig en altijd boetevrij! Log daar voor in op My Yeaz en klik op 'afbetalen'. Wilt u de lening opheffen? Klik dan op 'instellingen' en kies voor de optie 'Lening opzeggen'.

Hoe krijg ik toegang tot mijn krediet?

We maken het volledige bedrag meteen naar u over. Dan staat het de volgende werkdag op uw rekening en kunt u er over beschikken.

Hoe berekent Yeaz! de rente?

De rente berekenen we natuurlijk alleen over het openstaande bedag. Heeft u al een deel afgelost? Dan betaalt u alleen de rente over het resterende bedrag.

Het kan zijn dat u de eerste maand iets minder rente betaalt dit komt omdat u alleen rente betaalt over de dagen dat u het geld geleend heeft. Heeft een maand 29 dagen, dan betaalt u ook maar over 29 dagen rente.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Ja, ik accepteer cookies