Veelgestelde vragen

Voor wie

Aan welke soorten ondernemingen verstrekt Yeaz! krediet?
Op dit moment kunnen we bij Yeaz! alleen nog maar leningen verstrekken aan besloten vennootschappen (BV) met één eigenaar en bestuurder en aan eenmanszaken die minimaal een jaar bestaan
Waarvoor kan ik lenen?
Bij Yeaz! verstrekken we nog alleen zakelijke financieringen. Het doel van uw lening moet daarom zakelijk zijn.

Over Yeaz!

Waarin verschilt Yeaz! ten opzichte van andere kredietverstrekkers?
Yeaz! doet ‘t helemaal anders. We vragen van u geen zekerheden. Bij Yeaz! heeft u geen aflossingsverplichting. We vragen geen afsluitprovisie of andere gekke kosten en je hoeft bij Yeaz geen documenten zoals bijvoorbeeld jaarcijfers of een businessplan aan te leveren. Yeaz! is eerlijk en eenvoudig.
Waar kan ik terecht met mijn vragen?
U kunt via de telefoon contact opnemen met Tel. 085-0640113 of mailen naar klantenservice@yeaz.com

Over de lening

Krijg ik een BKR notering?
U hoeft zich bij Yeaz! geen zorgen te maken over een BKR notering. Uw aanvraag wordt niet geregistreerd. Zo merkt niemand iets van uw aanvraag en u zit na een aanvraag helemaal nergens aan vast. Als wij u een lening verstrekken wordt deze dus niet geregistreerd bij de BKR, daar komt het op neer.
Hoeveel kan ik lenen?
Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie. Als u een besloten vennootschap (BV) heeft kunt u bij Yeaz! € 1.000 tot € 50.000 lenen. Heeft u een eenmanszaak, dan zeggen wij Yeaz! tot een bedrag van € 25.000.
Wat is mijn aflossingsverplichting?
Bij Yeaz! bepaalt u zelf óf en wanneer u terugbetaalt. Zolang u elke maand de kosten en de rente betaalt hoeft u bij Yeaz! niets af te lossen. Geen aflossingsverplichting dus.
Hoeveel kost een zakelijke lening?
De maandelijkse rente (al vanaf 1,5%) bepalen wij op basis van uw risicoprofiel. Daarnaast vragen wij een vast maandelijks bedrag van € 19,95. Een soort abonnementskosten. Géén toetsingskosten, afsluitprovisie of andere verrassingen. Gewoon de rente die we samen hebben afgesproken, plus € 19,95.
Welke rente wordt er berekend?
Op basis van uw risicoprofiel bepalen wij de maandelijkse rente. Deze kan variëren van 1,5% tot 2,75%.
Waarom betaal ik de tweede maand meer rente?
Wij berekenen de rente per dag dat u het geld in gebruik heeft. Als u bijvoorbeeld halverwege de maand klant bent geworden, dan berekenen wij de eerste maand alleen rente over een halve maand. Het kan daarom zo zijn dat de tweede incasso hoger is, omdat u het geld dan een hele maand in gebruik heeft en wij de rente over de volledige maand berekenen.
Waarom betaal ik de ene maand meer rente dan de andere?
Bij Yeaz! berekenen we de rente per dag dat u het geld in gebruik heeft. Afhankelijk van het aantal dagen in de maand, betaalt u de ene maand iets minder en de andere maand iets meer rente. Gemiddeld betaalt u precies de overeengekomen maandrente.
Hoe kan ik terugbetalen?
Als u de lening wilt terugbetalen kan dat heel eenvoudig. Altijd boetevrij! U kunt het openstaande bedrag aflossen door over te boeken naar rekening NL75 ABNA 0810 3945 37 t.n.v. Yeaz!. Vergeet dan niet uw KVK-nummer te vermelden.
Hoe krijg ik toegang tot mijn krediet?
We maken het volledige bedrag meteen naar u over. Dan staat het de volgende werkdag op uw rekening en kunt u er over beschikken.
Hoe berekent Yeaz! de rente?
De rente berekenen we natuurlijk alleen over het openstaande bedag. Heeft u al een deel afgelost? Dan betaalt u alleen de rente over het resterende bedrag. Het kan zijn dat u de eerste maand iets minder rente betaalt dit komt omdat u alleen rente betaalt over de dagen dat u het geld geleend heeft. Heeft een maand 29 dagen, dan betaalt u ook maar over 29 dagen rente.

Hoe werkt het?

Wat is iDIN?
Voor identificatie maken wij gebruik van iDIN. Dit is een identificatietool die is opgezet door Betaalvereniging Nederland. iDIN is een nieuwe manier waarop u veilig en vertrouwd kunt laten zien wie u bent. Spannend? Is het niet hoor, we kunnen namelijk niet bij uw rekening en hebben geen inzage in uw financiële gegevens. U deelt alléén uw persoonsgegevens. Zodra u geïdentificeerd bent, kunnen we direct verder met uw aanvraag. Kijk voor meer informatie op https://www.idin.nl.
Welke gegevens heb ik nodig voor een kredietaanvraag?
We vragen alleen het Kamer van Koophandel nummer (KvK) van uw onderneming en voor identificatie vragen we u eenmalig in te loggen op uw privé en zakelijke bankrekening.
Welke documenten heb ik nodig voor een kredietaanvraag?
Helemaal géén documenten! Bij Yeaz! hoeft u géén uittreksels, businessplannen en jaarrekeningen te overleggen. We hebben het gehele traject geautomatiseerd en vertrouwen daar volledig op.
Hoe beslist Yeaz! of mijn bedrijf een lening krijgt?
Bij Yeaz! beoordelen we uw aanvraag met behulp van een aantal geautomatiseerde controles. Daarnaast kijken we ook persoonlijk nog even naar uw leningaanvraag. Dat vinden we wel zo fijn! Heeft u vragen over uw beoordeling? Neem dan gerust even contact met ons op via +31 (0) 850 640 113.
Hoe lang duurt de aanvraag en beoordelingsprocedure?
Yeaz! is supersnel! Binnen 5 minuten weet u waar u aan toe bent en welk bedrag uw onderneming kan lenen. Als u akkoord gaat met de voorwaarden maken we het geld direct over naar uw zakelijke rekening. Dan ziet u het daar de volgende werkdag al verschijnen!
Waarom moet ik beschikken over een Nederlandse privé-rekening?
Om u beter te leren kennen maakt Yeaz! voor online identificatie gebruik van iDIN. Hiervoor heeft u een Nederlandse bankrekening nodig.
Mijn privébank wordt niet getoond als ik mij wil identificeren via iDIN. Wat moet ik doen?
Helaas werken nog niet alle banken met iDIN. Als uw bank niet getoond wordt bij het inloggen via iDIN kunnen we u, jammer genoeg, geen lening aanbieden. Sorry.
Mijn zakelijke bank wordt niet getoond bij het afgeven van de machtiging voor mijn zakelijke bankrekening bij Twikey. Wat moet ik doen?
Als uw bank niet getoond wordt bij het afgeven van de machtiging via Twikey, kunnen we u helaas geen lening aanbieden.

Voorwaarden

Is er een onderpand vereist?
Nope, uw spullen zijn van u. Daar blijven wij van af. Daardoor is een lening van Yeaz! trouwens ook gemakkelijk als stapelfinanciering in te zetten.
Wat zijn de vereisten om in aanmerking te komen?
Nu komen alleen besloten vennootschappen (BV) met één eigenaar en bestuurder en eenmanszaken die minimaal een jaar bestaan in aanmerking. Ook moet u beschikken over een Nederlandse zakelijke bankrekening en voor identificatie heeft de bestuurder een Nederlandse privé bankrekening nodig.
Wat zijn de voorwaarden?
We hebben onze volledige voorwaarden netjes en overzichtelijk voor u bij elkaar gezet. Deze kunt u downloaden door hieronder op het linkje te klikken. Download: Leningvoorwaarden_Yeaz.pdf
Hoe lang ben ik gebonden aan de lening?
Zo lang of zo kort als u zelf wilt. U kunt uw lening op ieder moment aflossen. Boetevrij!

Privacy

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
We gebruiken uw gegevens alleen om u beter van dienst te zijn.

MyYeaz!

Waarom wordt de knop ‘volgende’ niet blauw?
Soms is uw bank even niet bereikbaar omdat ze bezig zijn met bijvoorbeeld onderhoud. In dat geval kan het dus even duren voordat u weer verder kunt. No worries, probeer het over 10 minuten nog eens.
Waarom zie ik een leeg scherm tijdens het identificeren bij mijn bank?
We begrijpen dat u snel door wilt. Maar wanneer u meerdere keren te snel achter elkaar probeert in te loggen, kunnen we u helaas niet bijbenen. We werken aan onze conditie. U kunt dan het beste even uw browser sluiten en opnieuw inloggen. Daarna staat alles gewoon weer netjes op zijn plek.
Welke pas moet ik gebruiken?
Om in te loggen bij MyYeaz! gebruikt u de pas waar u zich ook mee heeft geïdentificeerd tijdens het aanvragen van de lening. Let op: dat is dus uw privé rekening.

Hoeveel wilt u lenen?

Geld aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Ja, ik accepteer cookies